Print

Kommunen: Prekariatet kommer! Et arbejdsliv uden sikkerhedsnet giver unge nye udfordringer

Kommunen 06.03.2016

Af: Mette Lykke Nielsen (Center for Ungdomsforskning)

De fleste mennesker kan måske godt blive lidt svedt ved tanken om seks job på én gang. Kan det overhovedet lade sig gøre, vil mange tænke. Kan et liv hænge sammen med seks job på én gang? Men internationale undersøgelser peger på, at det er et muligt scenarie for den kommende generation af unge. Mens mange bekymrede vil pege på den usikkerhed og risiko, et sådant arbejdsliv medfører for den enkelte, vil andre fokusere på den fleksibilitet og frihed, det giver arbejdsgivere og medarbejdere at have sådan et arbejdsliv.

Mette Lykke Nielsen, der forsker i unges uddannelses- og arbejdsliv, har skrevet denne kronik til Kommunen. Det har hun med udgangspunkt i hendes artikel 'Unge på arbejdsmarkedet: Et nyt Prekariat - eller blot i transition?' fra bogen Brydninger i ungdomslivet. Artiklen beskriver altså blandt andet 'prekariatsbegrebet', som kombinerer det engelske ord for 'usikkert/prekært' med 'proletariat' (ejendomsløs klasse). I artiklen henviser Mette Lykke til Guy Standing, som er en af foredragsholderne til CeFUs næste konference, og som har skrevet debatbogen 'The Precariat: The New Dangerous Class' (2011). Han henviser til, at et stigende antal mennesker i hele verden arbejder under særdeles usikre arbejdsvilkår.

Både Mette Lykke Nielsen og Guy Standing vil være at finde blandt foredragsholderne til CeFUs næste konference ' Ung uden sikkerhedsnet'.

Læs hele artiklen på Kommunens hjemmeside

Lagt online 09.03.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!