Print

Katznelson og Andersens debatindlæg i Altinget: Rektor og professor: Adgangskrav til videregående uddannelser bør aldrig være højere end syv

Altinget d. 27.01.22

Altinget har i dag bragt et debatindlæg af Noemi Katznelson, professor og leder af Center for Ungdomsforskning, og Hanne Leth Andersen, professor og rektor på RUC.

Indlægget stiller skarpt på det gennemgribende fokus på høje karakterer i gymnasiet, som fører til alvorlige udfordringer med præstationspres hos de unge. Katznelson og Andersen anbefaler, at man i det forestående arbejde genbesøger Kvalitetsudvalgets anbefalinger fra 2013: Tag toppen af snit-jagten ved at sætte karakteren syv som det maksimale adgangskrav i kombination med konkrete faglige krav til uddannelserne.

 "Der er behov for at mindske betydningen af karakterer og understøtte fokus på den dybe faglighed, motivation og nysgerrighed frem for fokus på præstation."

Lagt online 27.01.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere