Print

Katznelson og Andersens debatindlæg i Altinget: Rektor og professor: Adgangskrav til videregående uddannelser bør aldrig være højere end syv

Altinget d. 27.01.22

Altinget har i dag bragt et debatindlæg af Noemi Katznelson, professor og leder af Center for Ungdomsforskning, og Hanne Leth Andersen, professor og rektor på RUC.

Indlægget stiller skarpt på det gennemgribende fokus på høje karakterer i gymnasiet, som fører til alvorlige udfordringer med præstationspres hos de unge. Katznelson og Andersen anbefaler, at man i det forestående arbejde genbesøger Kvalitetsudvalgets anbefalinger fra 2013: Tag toppen af snit-jagten ved at sætte karakteren syv som det maksimale adgangskrav i kombination med konkrete faglige krav til uddannelserne.

 "Der er behov for at mindske betydningen af karakterer og understøtte fokus på den dybe faglighed, motivation og nysgerrighed frem for fokus på præstation."

Lagt online 27.01.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere

Center for Ungdomsforskning | cefu@hum.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV