Print

Jyllands-Posten: Ungeforsker var både afrettet og rebelsk som teenager

Jyllands-Posten 20.10.20

Af: Christine Christiansen

AKTUELT PORTRÆT: De unge holder piratfester, når coronaen lukker for deres normale mødesteder. Ungdommen har nemlig et kulturelt behov for at mødes, siger professor og leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet Noemi Katznelson.

Sin egen ungdom husker den 52-årige professor Noemi Katznelson og leder af Center for Ungdomsforskningsom som både afrettet og rebelsk.

[...]

I sin forskning arbejder hun med ungdomskultur og trivsel og forholder sig på den baggrund også til, hvordan de restriktioner, som myndighederne har indført under coronaen, influerer på unges liv og adfærd.

"Når man lukker alle sociale tiltag ned på uddannelserne, arrangerer de unge selv piratfester, fordi behovet for at mødes fysisk, teste grænser og finde ud af, hvem man selv er, er en kerne i ungdomskulturen. Ulempen er, at selektionen ved private sammenkomster bliver meget skarpere: Nogle bliver jo ikke inviteret med, og det rammer de fravalgte hårdt," siger professoren.

Lagt online 02.11.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere

Center for Ungdomsforskning | cefu@hum.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV