Print

Jyllands-Posten: Unge sætter fokus på kropsidealer med udstilling af andre unges kunstværker

Jyllands-Posten Aarhus 26. september 2021

Af: Anne Poulsen

På Olof Palmes Allé i det nordlige Aarhus forbereder Museum Ovartaci sin første udstilling i de nye lokaler på den tidligere Danmarks Medie-og Journalisthøjskole. En gruppe unge står bag et projekt om kropsidealer, der i samspil med indsendte værker fra store dele af verden skal danne ramme om et kunstnerisk samtalerum. Fra årsskiftet åbner museet officielt i de nye omgivelser.

[...]

Niels Ulrik Sørensen, professor i ungdomsforskning og souschef ved Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, anerkender, at unges opfattelse af kroppen kan komme i klemme af kropsidealernes indvirkning og rolle i samfundet.

»Unge oplever i stigende grad koppen som noget plastisk, altså noget, som man selv har ansvaret for at forme.

Formår man ikke at komme derhen, hvor man vil, med sin krop, bliver det ofte et udtryk for ens egen moralske fallit,« forklarer Niels Ulrik Sørensen og supplerer: »Og med den mentalitet vil idealer og normer have en anden indvirkning, end hvis kroppen i højere grad blev betragtet som en størrelse, man ikke kunne eller burde lave om på.« 

Lagt online 27.09.2021 af Karla Lyneborg

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere