Print

Jyllands-Posten: Stramme badebukser og topløshed hitter blandt de unge

Jyllands-Posten 21. juni 2021

Af: Sophie Kaae Jørgensen

Unge kvinder smider bikinitoppen, og de udskældte speedos er igen blevet et hit blandt mandlige strandgæster, efter at begge dele har været tæt på forsvundet i årevis.

[...]

Souschef og lektor ved Center for Ungdomsforskning Niels Ulrik Sørensen er enig i, at man har været vidne til en øget kropsdyrkelse blandt ungdommen.

Ifølge ham taler speedotrenden ind i en »bevægelse, der har fundet sted i mange år«, som handler om, at mandekroppen er blevet et symbol på blikfang, på lige fod med hvad kvindekroppen historisk har været.

Lagt online 25.06.2021 af Karla Lyneborg

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere