Print

Jyllands-Posten: Stræberen, nørden og Kloge Åge er de nye stjerner i klasseværelset

05.04.2016

05042016_Stræberen, nørden og Kloge Åge er de nye stjerner i klasseværelset
Foto: Ida Munch.

Af: Anders Leonhard

Det er blevet cool at være klog og bogligt stærk blandt unge. Gymnasiereformen kan gavne de talentfulde elever, mens de bogligt svage elever vil blive presset yderligere, mener lektor. Centerleder for Center for Ungdomsforskning, Noemi Katznelson, udtaler til Jyllands-Posten:

"Gruppen af dygtige elever ønsker stærke, faglige miljøer, som de kan flashe på deres CV'er. Hvis man sætter krav til eksempelvis optaget på gymnasiet, styrker det ganske givet de stærke elever og rammen for at dyrke deres talentet. Til gengæld vil reformen presse vilkårene for de bogligt svage elever," siger Noemi Katznelson, der særligt peger på et krav til matematik som et problem for de svageste elever.

Læs hele artiklen på Jyllands-Postens hjemmeside

Lagt online 14.04.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!