Print

Jyllands-Posten: Skal alle unge gå i gymnasiet?

Jyllands-Posten 10. maj 2016

10052016_Jyllands-Posten_Skal alle unge gå i gymnasiet_Arkivfoto
Foto: Arkivfoto fra Jyllands-Posten.

Af: Morten Vestergaard

En række eksperter i uddannelse vurderer, at politikere om få år kan blive tvunget til at overveje en ny uddannelsesstruktur, hvor alle unge - som i Sverige - går på den samme treårige ungdomsuddannelse, gymnasieskolan, der både har linjer, der forbereder til videregående uddannelse, og linjer, der forbereder til en videre uddannelses som håndværker.

Noemi Katznelson, leder af Center for Ungdomsforskning, nævner også den svenske model som en mulig løsning i Danmark, hvis det ikke lykkes at ændre unges søgemønster. Hun vurderer, at et adgangskrav til gymnasierne på 4 blot vil få flere endnu flere til at ønske at komme på gymnasiet, fordi det vil få unge til i endnu højere grad at se gymnasierne som mere værd end erhvervsuddannelserne.

"Politikerne synes måske at overse, at mange unge i dag opfatter gymnasiet som en naturlig fortsættelse af folkeskolen, og en erhvervsuddannelse er noget, man evt. kan vælge senere i livet. Mange unge ser i dag erhvervsuddannelser som en videregående uddannelse," siger Katznelson, som henviser til det faktum, at der i dag ikke er meget færre, der vælger en erhvervsuddannelse end tidligere.

Læs hele artiklen på Jyllands-Postens hjemmeside

Lagt online 19.05.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!