Print

Jyllands-Posten: Regeringen sender gymnasierne på svær matematikopgave

06.04.2016

06042016_Regeringen sender gymnasierne på svær matematikopgave
Foto: Ole Lind

Af: Anders Leonhard

Regnemetoderne skal være kreative, hvis gymnasierne fremover skal få tabellen med matematiklærere til at gå op. Det kan nemlig få konsekvenser for gymnasierne og de kommende studenter, hvis regeringens plan om, at alle gymnasieelever skal have matematik på minimum B-niveau, bliver til virkelighed.

Forskningsleder ved Center for Ungdomsforskning, Noemi Katznelson, er overbevist om, at obligatorisk matematik B vil få store konsekvenser for eleverne:

"Det er en skjult adgangsbegrænsning i reformudspillet, men det er virkelig noget, der kommer til at sortere groft i eleverne. Matematik er det fag, som volder flest problemer for eleverne, og det er ingen tvivl om, at vi vil se en stor dumpeprocent. Hvis eleverne dumper faget, kan de ikke bruge det til at søge videregående uddannelser, så det bliver en kæmpe opgave for gymnasierne at få eleverne igennem matematik B," siger hun.

Læs hele artiklen på Jyllands-Postens hjemmeside

Lagt online 14.04.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!