Print

Jyllands-Posten: På SDU har man allerede indført optagelsesprøver

Jyllands-Posten 08.01.20

Af: Mie Louise Raatz og Sofie Øgård Gøttler

I dag er det i høj grad op til den enkelte uddannelsesinstitution, hvordan den vil optage studerende på de videregående uddannelser. Det vil SF ændre med et karakterloft over adgangskravene. En ungdomsforsker vurderer, at forslaget vil have positiv, men størst effekt på ungdomsuddannelserne. 

Professor og leder på Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet Noemi Katznelson har fulgt og undersøgt unge i uddannelsessystemets trivsel. Hun vurderer, at et mindre fokus på karakterer i optagelsessystemet vil få en positiv effekt på unges oplevelse af stress og pres på landets ungdomsuddannelser, hvor præstationskulturen fylder meget.

»Mange undersøgelser viser, at det ofte handler om bekymringen for fremtiden. De oplever fremtiden som et pres. Det handler om, at mange unge er meget optaget af, at de skal have en bestemt karakter for at kunne komme ind på de videregående uddannelser,« siger hun.

Derfor vurderer hun, at alene »signalet« i SF's forslag om at indføre et loft over adgangskvotienterne kan bidrage til at afhjælpe den følelse hos de unge.«

 

Lagt online 10.01.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!