Print

Jyllands-Posten: Overraskede forskere: Alarmerende mange velstillede unge sender sexbilleder af sig selv

09.04.2016

09042016_Overraskede forskere_Alarmerende mange velstillede unge sender sexbilleder af sig selv
Foto: Mathilde Bech

Af: Anders Leonhard

De seneste uger har debatten om ufrivillige sexvideoer, sladderblade og seksuelle billeder på sociale medier raset i pressen. Fokus har særligt været rettet mod sexmoralen blandt velstillede unge på nordsjællandske gymnasier.

Men hvor udbredt er det egentlig, at unge fra det øverste samfundslag sender seksuelle billeder af sig selv og andre rundt på de sociale medier?

Svaret kommer måske i en ny rapport fra Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet. Her har tre forskere sat unge i alderen 15-25 år fra landets rigeste kommune, Gentofte, under lup.

I rapporten "Ungdomsprofil 2016 - Gentofte Kommune" svarer hver femte unge, at de har sendt eller postet et seksuelt billede af dem selv. Samtidig svarer hver syvende, at andre har sendt et seksuelt billede af dem rundt på sociale medier.

»Det var meget overraskende, da vi fandt ud af, hvor alarmerende højt tallet var. At unge deler seksuelle billeder af sig selv og andre findes over alt i landet. Men det er muligvis mere udbredt blandt de økonomisk velstillede unge,« siger lektor ved Center for Ungdomsforskning, Niels-Henrik Møller Hansen.

Læs hele artiklen på Jyllands-Postens hjemmeside

Lagt online 14.04.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!