Print

Jyllands-Posten: Længden af hjemmeskolen har nået et kritisk punkt

Jyllands-Posten 08.02.21

Af: Morten Vestergaard

Mandag træder landets mindste skoleelever igen ind i deres klasseværelser efter fire uger med hjemmeskole. Men ved køkkenborde og på værelser rundt om i landet vil der stadig sidde tusindvis af børn og unge, der endnu er hjemsendte på ubestemt tid, og ifølge eksperter er der grund til at være bekymrede for de elever, for længden af deres hjemmeskole har nu nået et kritisk punkt.

[...]

Noemi Katznelson, leder er Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet, vurderer, at motivation er ved at være en udfordring for mange af de unge, som stadig er i hjemmeskole.

"Læring er en social aktivitet, og det at være en del af et gruppearbejde, og at konkurrere med andre fra klassen, og at mærke relationer til kammerater og lærere er vigtig for motivationen," siger Noemi Katznelson, som understreger, at hun kun har forsket i unge, dvs. elever i udskolingen og ældre.

Centerlederen opfordrer forældre til at tale med deres børn om, hvad der sker lige nu.

"Mød dem ikke med bekymring, men anerkend over for dem, at det er en sund reaktion at være modløs. Det er menneskeligt, og det er ikke noget, der skal sygeliggøres. Men der er også rum for dannelse lige nu. Det er en erfaring, at livet også bringer undtagelsestilstande, hvor udefrakommende ting rammer os. Det skal vi kunne håndtere, og vi skal kunne rumme at være kede af det."

 

Lagt online 12.02.2021 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere