Print

Jyllands-Posten: Krigen skubber til unges bekymring

Jyllands-Posten d. 26.02.22

Af: Thea Krogh Sørensen 

Kriser og globale trusler er nærmest blevet et grundvilkår for generationen af unge, og krigen i Ukraine med de mange kampbilleder og lidelsesberetninger via bl. a. sociale medier risikerer at skubbe til en generel bekymring for fremtiden, som er stigende hos unge i dag.

Sådan lyder det fra Noemi Katznelson, professor på Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet, og leder af Center for Ungdomsforskning.

Hun opfordrer forældre, lærere og andre voksne til at tage de unges bekymring for krigen alvorligt og tale konkret om den og dens konsekvenser.

»For de unge bombarderes med informationer og kommentarer om krigen. Men hvad betyder det egentlig, når statsministeren og eksperter siger på tv, at vi alle kommer til at mærke krigen? Betyder det, at kampvognene kommer til Danmark? [...] Det skal vi tale med de unge om, men uden at overdramatisere," siger hun. 

Lagt online 02.03.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere