Print

Jyllands-Posten: Kan verdens lykkeligste folk finde lykken efter corona?

Jyllands-Posten 20. juni 2021

Af: Morten Vestergaard & Michael Drost-Hansen

I denne uge smed vi mundbindet, der har symboliseret coronapandemiens restriktioner. Nu skal vi nok ikke længere leve med frygt og isolation, men nogle af os får nu brug for hjælp til at lære at leve livet. Ifølge en ekspert er det ikke sikkert, at vi nogensinde bliver så lykkeligt et folk som før krisen.

[...]

I Trygfondens undersøgelse af livstilfredsheden under pandemien er det de unge, der tager det største dyk, og Noemi Katznelson, leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, vurderer, at nedlukningen og restriktionerne for nogle kan få konsekvenser for det sociale liv, selv om skoler og uddannelser igen er åbne.

»Jungleloven har hersket i langt højere grad end normalt, hvor mange af de unges fællesskaber normalt er faciliteret af de voksne. Nu har der været fri leg, de unge har selv sat rammerne - og det har været svært for nogle unge, som er med til festen, som skolen plejer at arrangere, men som ikke inviteres med til den private fest, fordi de ikke har været med i nogle af de sociale bobler i det seneste år. Disse unge har måske ikke været klar over, at de var på kanten af fællesskabet, men det har de mærket nu,« siger Noemi Katznelson.

[...]

Hun forudser desuden, at også de socialt velfungerende unge kan have svært ved genåbningen.

 

Lagt online 25.06.2021 af Karla Lyneborg

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere