Print

Jyllands-Posten: Jagten på målet om, at 95 pct. skal have en uddannelse, er gået i stå

Jyllands-Posten 28.09.2015

Af: Morten Vestergaard

De seneste 20 år har indsatsen for at få hele 95 pct. af alle unge til at få en ungdomsuddannelse været symbolet på satsningen på uddannelse i Danmark. Og tallene er også gået fremad, når Undervisningsministeriet har præsenteret de årlige såkaldte profiltal. Siden 2011 har andelen af unge, der har taget en ungdomsuddannelse dog forblevet 93 pct., og ifølge Cefu-leder Noemi Katznelson, kan der gå flere år inden disse tal vil stige. Hun nævner, at det er vanskeligt at på én gang at hæve kvaliteten på ungdomsuddannelserne, bl.a. med en reform af erhvervsuddannelserne, og samtidig med et mål om at flere skal gennemføre disse uddannelser. Hun udtaler til Jyllands-Posten:

"Mange af dem har brændt sig på uddannelsessystemet, men det kan lade sig gøre, at de får en uddannelse, hvis vi giver dem en grund til at komme hver dag. Derfor skal vi fokusere på, hvordan vi skaber uddannelser, der kan give dem det frem for at fokusere på, hvilke problemer de unge har."

Læs hele artiklen i Jyllands-Posten 28.09.2015, side 10.

Lagt online 01.10.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!