Print

Jyllands-Posten Indland: Forslag skal tage presset fra unge: »Vi er der, hvor vi er nødt til at gøre noget radikalt«

Jyllands-Posten Indland, d. 12.04.22

Af: Morten Vestergaard

Reformkommissionen har et forslag, der skal tage farten af karakterræset på gymnasierne. Jyllands-Posten besøgte Marselisborg Gymnasium i Aarhus for at finde ud af, hvad det er der presser de unge, og hvor karakterræset kommer til udtryk.

[...] Ifølge Noemi Katznelson, der er leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, kan karakterforslaget bidrage til at skrue ned for karakterræset og præstationskulturen blandt unge på de gymnasiale uddannelser. Med tiden vil unge med høje karakterer føle sig mindre pressede, og det vil mobilisere nogle af dem, der nu ser, at det kan lade sig gøre at få et 9-tal, vurderer hun.

»Det kan blive en ret stor ting, for det er et vigtigt signal at sende til de unge. Hos de mange unge, som higer efter at præstere det perfekte vil det være en lettelse, og for nogle vil det måske også være en skuffelse, fordi man tager noget fra dem. Der bliver plads til, at unge bliver motiveret af andre ting end høje karakterer - f. eks. at være fælles om at løse en opgave og at forfølge sine interesser,« siger hun.

Lagt online 12.04.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!
Videokatalog

Videokatalog

Gå på opdagelse i CeFUs videokatalog. Videoerne dækker CeFUs aktiviteter og forskning - herunder oplæg fra CeFUs konferencer og videoer om CeFUs forskningsprojekter.

Læs mere her
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere