Print

Jyllands-Posten: Flere unge i 20'erne mærker tosomheden trække

Jyllands-Posten 29.01.2016, side 10

Af: Kirstine Dons Christensen

Det er blevet mere populært at flytte sammen og gifte sig i begyndelse af 20'erne. Det skyldes, at barndommen skrumper, og at mange selv er skilsmissebørn. I årevis har vi beredt os på singlesamfundet, hvor markedet har tilpasset sig den nye livsform med solorejser og færdigretter i singleportionstørrelse. Men de 20 til 25 -årige søger altså mod tosomheden, hvilket ses på stigningen af vielser af 20-25 årige over de seneste fire år, som ligger på hele 20%. Det er en hel del set i forhold til, at stigningen for hele befolkningen som helhed er på blot 2%.

Cefu-forsker Niels Ulrik Sørensen udtaler til Jyllands-Posten:

"Det er afgørende at kunne være sig selv over for nogen i en kultur, som bliver mere og mere orienteret mod præstation og konkurrence. Det ser vi også ved, at venner er meget vigtige". Han uddyber og forklarer at barndommen er ved at skrumpe, og at børn i dag tidligere begynder at eksperimentere med ungdomslivet:

"Hvor man i tidligere generationer måske var fem år mere om at begynde at eksperimentere med parforholdet, har den proces simpelthen rykket sig nedad"

Læs hele artiklen i Jyllands-Posten 29.01.2016, side 10 eller med abonnement på Jyllands-Posten Premium

Lagt online 05.02.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!