Print

Jyllands-Posten: Et liv på sofaen for unge kan ende på kanten af samfundet

Jyllands-Posten 14.12.2015

Af: Tea Krogh Sørensen og Hanne Fall Nielsen

Hverken arbejdskolleger eller skolekammerater er hverdag for 173.000 unge under 30 år. De er udenfor, og de er blevet flere, viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). 31.000 flere unge har i perioden 2008-2014 føjet sig til gruppen af unge, som hverken er i job eller uddannelse, og hovedparten af disse unge har kun folkeskolen som uddannelsesbaggrund.

Ifølge AE er en del af problemet for de inaktive unge manglen på ufaglærte job, hvor Danmark mistede mange under finanskrisen. Og disse job kommer næppe igen, konkluderer AE. Også på Center for Ungdomsforskning peger center- og forskningsleder Noemi Katznelson på, at en heftig omstillingsproces på arbejdsmarkedet rammer de unge uden uddannelse.

"De ufaglærte job forsvinder i stor stil, og de få, der er tilbage, besættes af andre end de unge - bl.a. faglærte danskere og ufaglærte østeuropæere, som disse unge, der typisk har faglige eller personlige udfordringer, ikke kan konkurrere med"

Læs hele artiklen på Jyllands-Postens hjemmeside

Lagt online 16.12.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!