Print

JydskeVestkysten: For mange unge får kun en folkeskoleeksamen

JydskeVestkysten 08.02.2016

Af: Kristoffer Krogh Kiesby

Mange unges vej gennem uddannelsessystemet stopper allerede efter folkeskolen, og det giver problemer senere i livet. De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at 16.000 syddanske unge mellem 15 og 29 år hverken var i beskæftigelse eller under uddannelse i 2013. Fælles for dem alle er, at deres højst fuldførte uddannelse er en grundskole.

Centerleder for CeFU, Noemi Katznelson, forklarer overfor JydskeVestkysten:

"Der går noget galt i mødet mellem uddannelsessystemet og en gruppe unge. De snubler og kommer aldrig i gang med en ungdomsuddannelse. Det var ikke et problem førhen, men nu skal arbejdsmarkedet bruge noget andet, så uddannelsessystemet skal omstilles til at kunne få flere unge igennem"

Hele artiklen kan læses i JydskeVestkysten 08.02.2016, side 6, eller med abonnement på avisens hjemmeside

Lagt online 10.02.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!