Print

JydskeVestkysten: Ekspert: Det lyder helt vildt

JydskeVestkysten 17.10.2015

Af: Susanne Kristine Jensen

Der er sket en markant ændring i studiemiljøet på Rybners siden sommerferien - især blandt skolens erhvervsuddannelser (eud). Normalt på denne tid af året har skolen både blandt handelsskoleeleverne, bagerne, kokkene, tømrerne, murerne og alle de øvrige erhvervsskoleelever haft et frafald på 15 procent. Men i år er det faldet til kun 3,3 procent. Cefu-forsker Arnt Vestergaard Louw, der forsker i erhvervsskolerne, udtaler til JydskeVestkysten:

"Det lyder helt vildt, at deres fravær er faldet fra 15 procent sidste år til 3,3 procent her i de første seks uger af skoleåret. Jeg glæder mig da til at følge udviklingen på resten af landets erhvervsskoler også, så vi kan få slået fast, om det her er en landstendens eller et enestående tilfælde"

Han siger yderligere, at man intet kan sige med sikkerhed, da der endnu ikke er kommet officielle tal, men han tør dog godt gætte lidt ud fra sin tidligere forskning:

"Måske hænger det her sammen med, at eleverne fra start nu er mere reflekterede over deres valg. Tidligere var der en stor tendens til et stort frafald i starten af grundforløbet, det men det bliver da spændende at høre, hvad eleverne selv oplever"

Hele artiklen kan læses i JydskeVestkysten, 17.10.2015 | Sektion: Esbjerg, side 1

Lagt online 28.10.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!