Print

Information: Ungdomsforsker: Coronaperioden har vist, at vi ikke er gode nok til at sikre tilhørsforholdet på studierne

Information 10. maj 2021

Af: Lise Richter

[...]

Flere undersøgelser har vistat nedlukningerne af de videregående uddannelser har stor indvirkning  de studerendes motivation, ensomhed og velbefindende. Det samme viser en ny undersøgelse fra Danmarks Evaluerings institut (EVA) lavet i marts blandt 8.410 førsteårsstuderende.

[...]

Noemi Katznelson, der er leder af center for Ungdomsforskning  Aalborg Universitet, ser EVA's undersøgelse som et signal til de videregående uddannelser om, at der er behov for at tage et større ansvar for det sociale.

»Det sociale kick og tilhørsforholdet er vigtigt både relationelt og fagligt også  de videregående uddannelser. Coronaperioden har vist, at det er vi bare ikke gode nok til at sikre,« siger Noemi Katznelson.

[...]

» mange videregående uddannelser har vi en situation, hvor det faglige er helt løsrevet fra det sociale, og det har kæmpe konsekvenser lige nu, for de studerende som ikke er stærke fagligt eller socialt,« siger Noemi Katznelson.

Når tallene for ensomhed er så høje, så er der behov mere kollektive løsninger  de videregående uddannelser, mener hun.

Lagt online 21.05.2021 af Karla Lyneborg

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!