Print

Information: Psykisk helbred bliver bedre med alderen

Information 09. august 2016

09082016_Information_Psykisk helbred bliver bedre med alderen

Foto: Ulrik Hasemann

Af: Nicoline Larsen

Danske unge er langt mindre lykkelige og har flere psykiske lidelser end de ældre generationer. Et stigende antal børn og unge mistrives og kæmper med angst, depression, spiseforstyrrelser og selvskade.

Selvom ungdommen altid har været præget af stor usikkerhed er en acceleration i 'stræben efter det perfekte' med til at gøre nutidens unge ekstra sårbare. Forskningsleder ved Center for Ungdomsforskning,  Niels Ulrik Sørensen, forklarer: 

"Hvor det tidligere var sådan, at det perfekte var noget, som man kunne stile efter, men ikke forvente at opnå, så ser vi i dag en tendens til, at det perfekte i højere grad er blevet det, som man måler sig imod. Når det perfekte er normen, og det at være uperfekt jo er et menneskeligt vilkår, så har man et normalitets- begreb, der er næsten umuligt at leve op til. Det skaber en fornemmelse af aldrig helt at slå til, og det er der mange unge, som lider under."


Læs hele artiklen på Informations hjemmeside

 

 

Lagt online 22.09.2016 af Jens Brun Madsen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!