Print

Information: Ny undersøgelse: Det er især de ressourcestærke unge, der føler et pres for at præstere

Information d. 08.02.22

Af: Lise Richter

Unge fra ressourcestærke skoler er langt hårdere ramt af usund præstationskultur end unge med svagere socioøkonomisk baggrund, viser ny undersøgelse. Derfor skal vi passe på med at gøre præstationspres til et alment problem blandt børn og unge.

[...]

Når de unge kommer længere i uddannelsessystemet, vokser problemerne med præstationspres ofte. Og i gymnasiet og på de videregående uddannelser kæmper unge med ressourcesvag baggrund også med præstationspres, påpeger Noemi Katznelson, der er professor og leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet. 

Centerets undersøgelser på ungdomsuddannelserne viser dog også, at der er mindre præstationspres på erhvervsuddannelserne, hvor der er flere elever med ressourcesvag baggrund, men hvor skolekulturen også er anderledes end i gymnasiet.

»Det er rigtigt, at præstationspres slår mere ud hos nogen, men ressourcesvage unge kan også være præstationspressede. Det er dog typisk dem, som klarer sig godt og kommer langt i uddannelsessystemet, der kæmper med præstationskultur,« siger Noemi Katznelson.

Lagt online 17.02.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere