Print

Information: Nedsat ydelse holder udsatte unge væk fra uddannelse

Information 21.08.2017

21082017_Information_Nedsat ydelse holder udsatte unge væk fra uddannelse
Foto: Sille Veilmark

Af: Lise Richter

Der er blevet lukket værksteder og fyret lærere på landets produktionsskoler i løbet af 2017. Fra januar til maj 2017 har landets produktionsskoler optaget 30 procent færre elever end i samme periode sidste år. Det viser tal fra Produktionsskoleforeningen (PSF), der ser den kraftige reduktion af skoleydelsen til produktionsskoleeleverne som den afgørende årsag til, at skolerne får færre elever.

Selvom en del af de unge formentlig har fundet ufaglært arbejde, så er det markante fald i antallet af ansøgere problematisk, mener Noemi Katznelson, der forsker i udsatte unge på Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet. De unge, der går på produktionsskolerne, kæmper nemlig ikke bare med det faglige, men ofte også med andre problemer som misbrug, psykiske lidelser og kriminalitet.

»Det, der helt overordnet synes at ske, er, at nogle af de mest udsatte unge rykker længere væk fra uddannelsessystemet. Men vi har at gøre med unge, som er i en situation, hvor vi skal være meget opmærksomme på, hvad der sker. De befinder sig allerede i periferien, og det er helt afgørende for deres fremtid, at de bliver en del af samfundet igennem uddannelse og beskæftigelse, så vi ikke mister grebet om dem,« siger Noemi Katznelson.

Læs hele artiklen på Informations hjemmeside (abonnement påkrævet)

 

Lagt online 21.08.2017 af Petrine Fahnøe Kristensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!