Print

Information: Måske har 12-talspigerne det ikke så slemt, som mange tror

Information 20.11.20

Af: Line Vaaben

Frem for at sygeliggøre fagligt dygtige piger bør samfundet rette sin bekymring mod de ressourcesvage unge, som har et væsentligt større forbrug af psykiatriske ydelser. Det viser et studie fra Rockwool Fondens Forskningsenhed.

[...]

Noemi Katznelson, professor og leder af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, nikker genkendende til flere af studiets resultater:

"De mentale problemer vender den tunge ende nedad. De, der har de sværeste problemstillinger, er de mest udsatte unge. Det er helt tydeligt. Det betyder noget, hvilke ressourcer du har til at hjælpe dig. Om du har forældre, du kan snakke med, om du har tillid til lærerne og tør række ud efter voksne," siger hun.

Hun mener dog også, at billedet er blevet mindre entydigt i de 20 år, hun har forsket i området.

"Der er sket en demokratisering af udfordringerne, så børn og unge i flere grupper og socialklasser rammes. Men hvis vi tror, præstationspresset rammer 12-talspigerne hårdest, tager vi fejl. Det rammer dem, der i forvejen kæmper med andre ting," siger hun.

Lagt online 09.12.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere