Print

Information: De unge betalte en høj pris for at passe på de gamle under coronakrisen

Information 20. juli 2021

Af: Johanne Breum Jacobsen

Da samfundet lukkede ned, gik det hårdt ud over de unge. Mange bekymrer sig om fremtiden, frivillige rådgivninger melder om alvorligere henvendelser, og unge er samtidig en gruppe, der ofte har fået offentlig skældud.

[...]

»Når vi taler om unges trivsel, er det jo fuldstændig vævet sammen med, hvilke muligheder de har. Har de overhovedet prøvet tingene af i praksis og haft et stykke træ mellem hænderne? Har de overhovedet haft et praktikforløb på deres videregående uddannelse, som skal kvalificere dem til bagefter?« Det er med andre ord langtfra kun fraværet af byture eller festivaler, der ifølge Noemi Katznelson giver anledning til mistrivsel, men i høj grad også en oplevelse af, at ens fremtidsudsigter er forværret som følge af pandemien.

[...]

»Overgangene er intensiveret i ungdomsårene. Og de er noget af det, vi kan se, der bliver ramt her under coronapandemien. Det har været langt mere vanskeligt at starte op med noget nyt, hvor man ikke er særligt godt forankret,« siger Noemi Katznelson.

[...]

»På den måde er der kæmpe forskel fra, hvis du er voksen i en familie og bliver sendt hjem. Det er langt mindre stabile sociale konstellationer, de unge er en del af.« - Kan man tale om et generelt større tab i livskvalitet hos de unge? »Ja, det synes jeg, tallene taler for. Man kan sige, at det er den samfundsgruppe, der har været i mindst risiko i forhold til selve sygdommen, men som for så vidt har betalt den højeste pris.«

Lagt online 10.08.2021 af Karla Lyneborg

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere