Print

Information: De studerende er kommet bagerst i genåbningskøen. Igen. Prisen kan blive høj

Information 11. maj 2021

Af: Lise Richter Lauridsen

De studerende er igen kommet bagerst i genåbningskøen, og det øger ensomhed og mistrivsel. Også hvad angår hjælp til at rette op på mistrivslen, står de studerende bagerst i køen, men de unge har brug for mere end tak for at udvise samfundssind

[...]

Når hver tredje førsteårsstuderende ifølge en ny undersøgelse kæmper med reel ensomhed, er der grund til bekymring. Som leder af Center for Ungdomsforskning Noemi Katznelson udtalte: »De her tal kan ses som kanariefuglen i minen.« Der er altså behov for at tage de studerendes mistrivsel alvorligt. 

 

Lagt online 21.05.2021 af Karla Lyneborg

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere