Print

Indre motivation frem for ydre styring

Højskolebladet, d. 28. marts 2013

Af Andreas Harbsmeier

Hvad skal der ske med de " ikke-uddannelsesparate", var spørgsmålet på en stort anlagt konference i København. Der skal motiveres, var et af svarene. Her kan højskolerne spille en vigtig rolle - hvis de ellers får lov.

"VI MÅ SE I ØJNENE, AT MANGE UNGE IKKE KAN KLARE SIG I ET ORDINÆRT UDDANNELSESSYSTEM og på et ordinært arbejdsmarked," sagde Noemi Katznelson, leder af Center for Ungdomsforskning, forleden foran en fyldt sal i DGI-byen i København. Hun var første oplægsholder til en stort anlagt konference om de " ikke-uddannelsesparate", arrangeret af Folkehøjskolernes Forening i samarbejde med netop Center for Ungdomsforskning og Dansk Folkeoplysnings Samråd.

Konferencen skulle forsøge at præsentere nogle bud på, hvordan den gruppe af unge, uddannelserne og arbejdsmarkedet i fællesskab finder løsningerne. For faktum er, at en efterhånden meget stor og fortsat voksende gruppe unge står uden for arbejdsmarkedet og uden uddannelse. De risikerer at blive tabt på gulvet, hvis der ikke bliver arbejdet målrettet for et finde passende tilbud til dem.

Læs hele artiklen her

Lagt online 02.04.2013 af Freja Bange Nyboe

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Drenge og piger på ungdomsuddannelserne

Drenge og piger på ungdomsuddannelserne

Læs om 2. del af forskningsprojektet Køn og læring. I denne rapport fokuseres der på hvilke eventuelle forskelle der er på dreneg og piger ift læring.

Læs mere om denne rapport