Print

Horsens Folkeblad: Traditionelle drømme lever videre hos de danske unge

Horsens Folkeblad 23. juni 2016

23062016_Horsens Folkeblad_Traditionelle drømme lever videre hos de danske unge_Arkivfoto
Foto: Arkivfoto, Horsens Folkeblad.

Af: Redaktionen

Knap hver tredje pige mener, at tid til familien er det vigtigste. Det samme gælder knap hver femte dreng. Til gengæld vægter næsten hver femte dreng en succesfuld karriere som vigtigst - det gælder kun en ud af ti piger.

Ifølge ungdomsforsker fra Center for Ungdomsforskning, Mette Lykke Nielsen, er der historisk tradition for, at piger orienterer sig tidligere mod familielivet.

"Sådan er det stadig, på trods af at der er sket store ændringer i forhold til ligestillingen. Der er i dag stadig en udbredt forventning om - og et pres om - at unge kvinder blive mødre. Det samme pres gælder ikke for unge mænd."

Læs hele artiklen på Horsens Folkeblads hjemmeside

Lagt online 27.06.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!