Print

Hold sabbatår med mening - og god samvittighed

Politiken, d. 22. januar 2012

af Kasper Iversen

Er du i tvivl om din fremtid eller bare træt af at studere efter gymnasiet, så kan et sabbatår være god medicin. Men sørg for at komme tilbage til studielivet inden for længe, advarer eksperterne. For lang sabbat gør det nemlig svært at komme tilbage.

»Alle de undersøgelser, der er lavet, viser, at rigtig mange af dem, der tager sabbatår, bliver afklaret enten på konkrete fagområder eller på det personlige plan«, siger Camilla hutters, Center for ungdomsforskning, Aarhus universitet, DPU.

»Mange er skoletrætte efter at have knoklet for at gøre deres gymnasieuddannelse færdig, og derfor tjener det også et formål, at en del studenter oplever sig selv i nogle andre sammenhænge, end de har gjort efter at have gået i skole 12-13 år i træk«. Dog udtaler Camilla også at de unge ikke skal bliver væk fra studierne for længe.

»Undersøgelserne viser, at tager man mere end tre sabbatår, kan det være rigtig svært at komme tilbage til uddannelsessystemet, for så begynder man at få en vej uden for systemet. Så hvis man tager mange sabbatår, vil det også kræve mere at komme ind og få en uddannelse igen, fordi man har lagt sit liv om«, siger Camilla Hutters.

Læs hele artiklen her

Lagt online 23.01.2012 af Freja Bange Nyboe