Print

Højskolebladet: Tendens: Naturvidenskab er cool

Højskolebladet 23. juni 2016

Af: Julie Melgaard Smidt

Det er ikke længere kun unge med tykke brilleglas og hvide tennissokker i sandalerne, der fylder laboratorierne på de naturvidenskabelige uddannelser. En mere mangfoldig gruppe er kommet til. Det er nemlig blevet cool at interessere sig for matematik, kemi og fysik.

De seneste 10 år har vores billede af nørden ændret sig - med it-folkene i spidsen, fortæller Niels Ulrik Sørensen, der er forskningsleder ved Center for Ungdomsforskning.

"I den periode er tendensen omkring it kommet. It er blevet en genvej til succes. Tidligere blev dem, der arbejde med det, opfattet som nogle, der sad i et kælderlokale og drak for mange colaer.

Men i dag rummer it-nørderne et potentiale i forhold til at leve det gode ungdomsliv," siger han.

Læs hele artiklen i Højskolebladet her

Lagt online 27.06.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!