Print

Gymnasieskolen: Vejen til drømmekarrieren starter i gymnasiet

Gymnasieskolen 27.01.2016, side 18

Af: Helle Kobberup Lindberg

På Nørre Gymnasium i Brønshøj begynder arbejdslivet allerede i klasseværelset. Her tænkes karrierelæring aktivt ind i undervisningen, så eleverne rustes til det svære uddannelsesvalg. Det store karrierelæringsfokus på Nørre Gymnasium er en del af et større samarbejde mellem Studievalg København og Region Hovedstaden, som er samlet om projektet 'Karrierefokus - i og efter gymnasiet', som Cefu leverer følgeforskning til. Noemi Katznelson, der er centerleder hos Center for Ungdomsforskning, udtaler blandt andet til Gymnasieskolen:

"Vi skal gøre op med tanken om, at målet med vejledningen er det konkrete uddannelsesvalg. Der skal mere fokus på valgprocessen - ikke valget i sig selv. Derfor bør gymnasierne allerede fra 1.g tænke uddannelse og karriere ind i undervisningen, for eksempel ved at samarbejde med virksomheder og de videregående uddannelser"

Hele artiklen kan læses i Gymnasieskolen 27.01.2016, side 18

Lagt online 05.02.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!