Print

Fyns Amts Avis: Unge går glip af vigtige overgangsriter i coronatiden

Fyns Amts Avis 12.03.21

Af: Henrik Nguyen

Det er ikke alene fredagsbarer, byture, fest og ballade, de unge går glip af. Det er også mange af de karakterskabende erfaringer og traditioner, som normalt hører sig til i de flygtige ungdomsår, der går tabt som følge af coronanedlukningen, hvor socialt samvær med klassekammeraterne ikke er muligt.

"Der er ingen ritualer, fællesskaber og ingen frihed, sjov og leg. Altså er der ikke noget af alt det, som de altid har fået at vide, at ungdommen ville byde på."

Sådan siger Noemi Katznelson, professor og forskningsleder på Center for Ungdomsforskning, når hun skal sætte ord på nedlukningens konsekvenser for ungdommen. For den har konsekvenser, understreger hun.

"Når vi snakker om overgange, hvor man går fra en del af sit liv til et andet, svarer et år i et ungdomsliv måske til ti år i et voksent. For det, der netop karakteriserer ungdomslivet, er, at det er en fase, hvor der sker rigtigt mange skift, ligesom der er mange ritualer forbundet med skiftene. Og det er noget af det, der bliver voldsomt ramt her under coronaen, da ritualerne som oftest er koblet op på fællesskaber," forklarer hun.

Lagt online 15.03.2021 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere