Print

Fyens Stiftstidende: Ekspert: Øget samarbejde hjælper udfordrede unge videre

Fyens Stiftstidende 21.12.2016

Af: Rasmus Hage Dalland

Det går godt i Ungekontakten i Svendborg Kommune, som hjælper unge mennesker mellem 15 og 30 år videre i beskæftigelses- og uddannelsestilbud. På udvalgsmødet i Udvalget for Børn og Unge d. 7. december fremgår det, at flere unge kommer videre ungdomsuddannelse, bliver parate til at tage en, og at samarbejdet omkring de unge er blevet lettere.

Og netop samarbejdet, mener Anne Görlich, post doc ved Center for Ungdomsforskning, er vigtigt. Hun fortæller, at et godt tværfagligt samarbejde i kommunerne giver en større sandsynlighed for, at de udfordrede unge kommer ordentligt videre i uddannelsessystemet:

- "Flere af vores undersøgelser viser, at samarbejdet på tværs mellem ungeinstanser i kommunen betyder rigtig meget. Hvis man ikke har det samarbejde, er der en risiko for, at de unge mister kontakten til systemet, hvis de for eksempel dropper ud af en uddannelse. Og så er sandsynligheden for at komme videre altså mindre, end hvis der hele tiden er nogen, der har kontakten til den unge og kan finde ud af, hvad der så skal iværksættes."

Læs hele artiklen her (abonnement påkrævet)

 

Lagt online 23.12.2016 af Petrine Fahnøe Kristensen

Kontakt forsker

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!