Print

Fremtidens erhvervsskole Karakterkrav eller ej?

Arbejderen, 17.08.2013

Erhvervsuddannelserne skal reformeres og debatten raser: Skal elever fremover kunne fremvise et eksamensbevis fra folkeskolen for at kunne blive optaget, eller skal der stilles krav om motivation?

Noemi Katznelson er leder af center for ungdomsforskningpå Aalborg Universitet. Hun har forsket i erhvervsskolerne, blandt andet med fokus på unges motivation og lyst til læring og mener ikke, at karakterkravet er problematisk, når bare der også findes en alternativ måde at komme ind på uddannelsen.

-Det er nødvendigt at få flere unge til at søge ind ved at gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive. Både i forældrenes og de unges øjne. Det skal gøres klart, at erhvervsskolerne ikke kun er for dem, som ikke kan andet, men en uddannelse som kræver, at du kan noget. Det vil et adgangskrav kunne hjælpe til, siger hun til Arbejderen.

-Det negative er så, at man i den proces kommer til at sorterer nogle fra, som ellers godt ville kunne gennemføre en erhvervsuddannelse, fortsætter Noemi Katznelson.

Noemi Katznelson foreslår derfor, at der bliver indført en form for kvote to optag, hvor de elever, der af den ene eller anden grund ikke har gode nok karakterer, men som er motiverede for uddannelsen og dygtige nok, kan komme til en optagelsessamtale.

Hun understreger, at det er vigtigt, at reglerne ikke bliver rodede og uigennemskuelige.

Læs mere her

Lagt online 23.08.2013 af Poul Simon Rasmussen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Unges lyst til læring

Unges lyst til læring

Projektets formål er at udvikle ny viden og afprøve nye indsatser, der kan øge unges lyst til og motivation for læring.

Læs mere om unges lyst til læring