Print

Festen før festen sætter gang i branderten

Jyllands-Posten 11.01.2015

Af Tea Krogh Sørensen

Ifølge et forskningsprojekt fra SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, har tre af fire unge, som går i byen, deltaget i forfester og drukket sig fulde, inden de bevægede sig ud i nattelivet, og i dag drikkes der generelt så meget under forfesterne, at hovedparten af de unges alkoholindtag stammer fra forfesterne.

Hos Center for Ungdomsforskning peger souschef og forskningsleder Niels Ulrik Sørensen på, at de unge bruger forfesterne til at ruste sig til turen ud i nattelivet i byen.

»Under forfesterne gennemgår de unge en kollektiv metamorfose, en slags fælles forandring, hvor man under indflydelse af alkohol og i et halvprivat, trygt rum gør sig parat til gå fra hverdagslivet til at bevæge sig ud i et skræmmende og fristende byliv, hvor man skal prøve sig selv af. De mennesker, man har været til forfest med, fungerer som en base under hele byturen. Man tager af sted sammen, splitter måske op i mindre grupper undervejs og støder ind i hinanden igen eller i andre grupper,« forklarer Niels Ulrik Sørensen. 


Hele artiklen kan findes i: Jyllands-Posten, side 8 | 11.01.2015

Lagt online 12.01.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!