Print

Fagbladet3F: Flere unge skal selv finde en afløser under sygdom

Fagbladet 3F 16.07.20

Af: Anna Birch Schmidt

Jobpatruljen er igen i år på tur rundt i Danmark for at finde ud af, hvordan de danske ungarbejdere bliver behandlet på deres arbejdspladser. Og igen i år viser deres opdagelser, at de unges arbejdsgivere ikke altid lever op til deres ansvar. 

Foreløbige tal viser nemlig, at mere end 19 procent af de unge selv skal finde en afløser, når de bliver syge. Det er en stigning på to procentpoint siden sidste år. 

Det på trods af, at det er arbejdsgivers ansvar at sørge for at få udfyldt hullet i vagtplanen, når en ung ansat melder sig syg. 

"De (arbejdsgiveren, red.) pålægger de unge et ansvar, som de ikke engang får betaling for, fordi det er tidskrævende og omkostningsfuldt for arbejdsgiveren selv at stå for at få fordelt vagterne," siger Mette Lykke Nielsen, der er lektor på Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet. 

Lagt online 03.08.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!