Print

Fagbladet Elektrikeren: Faglig identitet er at kunne noget

Fagbladet Elektrikeren d. 26.01.22

Uddrag:

Elektrikeren udvikler sig mere og mere i retning af at skulle spille en ekspertrolle i den teknologiske udvikling. Faget har skiftet karakter, og det påvirker den faglige identitet, vurderer Arnt Vestergaard Louw fra Center for Ungdomsforskning.

På Center for Ungdomsforskning har lektor Arne Vestergaard Louw - med speciale i de unges møde med erhvervsuddannelserne - fulgt med tæt på, når fremtidens håndværkere danner deres faglige identitet.

"Vi har arbejdet med at forstå, hvordan de unge tænker om sig selv i deres fag, når de går fra at være under uddannelse til at blive svende. Hvad betyder mest for dem? - Det, vi har fundet mest afgørende, er oplevelsen af ' at kunne noget'. I det øjeblik, man har opnået en faglighed, så sker der noget afgørende." 

Faglig identitet ligger tæt op ad faglig stolthed, mener Arnt Vestergaard Louw:

"Når man forstår, at man kan noget særligt, så begynder man at tage det ind og gøre det til en del af ens identitet."

Lagt online 17.02.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere