Print

Fagbladet 3F: Unge kopierer ældre kollegers dårlige vaner på jobbet

Fagbladet 3F: 13.12.2016

Af: Asger Havstein Eriksen 

Selvom unge får oplæring og introduktion, forebygger det ikke nødvendigvis ulykker og arbejdsskader. Det kan blandt andet skyldes, at de unge kopierer erfarne kollegers problematiske sikkerhedsadfærd. Det viser nyt forskningsprojekt, som forskere fra Det Nationale Forskningscenterfor Arbejdsmiljø, Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet og Arbejdsmedicinsk Klinik Herning står bag.

I studiet følger forskerne de unge på deres første arbejdsdage. Et eksempel, som Mette Lykke, lektor på Center for Ungdomsforskning, fremhæver, er et værksted, hvor der er en 25 meter dyb grav. Alle på arbejdspladsen ved, at man ikke må gå over graven, men de gør det alligevel. Lærlingene ved det også, men de gør som deres erfarne kolleger:

"De unge tilpasser sig den sikkerhedskultur, der omgiver dem og praktiserer sikkerhed ligesom deres ældre, erfarne kolleger," udtaler Mette Lykke.

Læs hele artiklen her

Lagt online 23.12.2016 af Petrine Fahnøe Kristensen

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!