Print

Fagbladet 3F: Se fag med længst kø til praktikplads

Fagbladet 3F 16. august 2016

Af: Helene Olsen og Peter Keiding

I øjeblikket har 15.109 elever oprettet et CV og en ansøgning i jagten på en praktikplads inden for 104 forskellige fag. Enkelte fag har over tusind ansøgere - andre slet ingen. Mange af de fag, som har flest ansøgere til en praktikplads, er identiske med de fag, hvor der bliver indgået flest uddannelsesaftaler. Det drejer sig om populære linjer som kontor-, elektriker- og mekanikeruddannelsen.

Adjunkt ved Center for Ungdomsforksning, Arnt Vestergaard Louw, advarer imod at presse de unge til at fravælge de populære fag: 

"Det er lidt af en "hvepserede", hvis man skal gå ind og regulere de unges søgning. For de unge bakser i forvejen med forskellige dagsordener. På den ene side skal de vælge noget, de brænder for. På den anden side siger vi også, at de unge helst skal brænde for de fag, hvor der er ledige praktikpladser. Det hænger ikke sammen."

 

Læs hele artiklen på Fagbladet 3Fs hjemmeside

 
Lagt online 22.09.2016 af Jens Brun Madsen

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!