Print

Fagbladet 3F: Hveranden håndværkerelev på Sjælland dropper ud

Fagbladet 3F 23.12.2015

Af: Caroline Juul-Nehls

Nye tal fra Region Sjælland viser, at 48% af de unge, som starter på enten tømrer eller murer-uddannelsen, ikke gennemfører grundforløbet. Det samme gælder for 52% af de unge, som vælger linjen 'Produktion og Udvikling'. Hvis man derimod kigger i retning af fag, der tiltrækker kvinder, som Sundhed, Omsorg og Pædagogik og Krop og Stil er det blot henholdsvis 29 og 22 procent, der ikke gennemfører grundforløbet. Noemi Katznelson, forskningsleder ved Center for Ungdomsforskning, mener, at årsagen kan være for få praktikpladser til "mandefagene" på Sjælland. Men også, at flere elever kan blive overrasket af de høje krav til de teoretiske fag på skolerne.

"Det er også vigtigt for de unge, at de føler et tilhørsforhold til uddannelsen eller skolen for at fuldføre uddannelsen. Og så lægger de vægt på, om uddannelsen formår at koble læringsaktiviteter, hvor både de teoretiske og praktiske fag giver mening, siger forskningslederen."

Læs hele artiklen på Fagbladet 3Fs hjemmeside

Lagt online 06.01.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!