Print

Fagbladet 3F: Færre fritidsjobbere løfter og skubber for meget

Fagbladet 3F 14.10.2015

Af: Caroline Juul-Nehls

For unge under 18 år er arbejdslivet blevet lettere i bogstaveligste forstand. Antallet af unge arbejdere, som løfter mere end de tilladte 12 kilo eller skubber mere end 250 kilo, er blevet mindre. Knap 70 procent af alle unge fritidsjobbere har et godt fysisk arbejdsmiljø. Det er en stigning fra sidste år, hvor det tal var på lidt over 60 procent. Det viser nye tal fra Jobpatruljen. Mette Lykke Nielsen, der er forsker hos Center for Ungdomsforskning, mener, at ansvaret for et godt fysisk arbejdsmiljø hviler på arbejdsgiverens skuldre. Hun udtaler til Fagbladet 3F:

"Hvis unge løfter noget, der er for tungt, kan den unge risikere at ødelægge ryggen. Derfor har arbejdsgiveren et stort ansvar. For der er også et sundheds- og samfundsperspektiv i det her. Hvis de unge behandles dårligt, går det udover deres senere liv. Så får de rygproblemer og kan måske ikke arbejde"

Læs hele artiklen på Fagbladet 3Fs hjemmeside

Lagt online 28.10.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!