Print

Færre søger ind på universiteterne

Nordvestnyt Kalundborg 15.07.2014

For første gang i seks år søger færre ind på universitetet. Til gengæld søger flere erhvervsuddannelserne. Krisen har gjort de unge mere bevidste om jobchancer.

En fremtid i erhvervslivet virker tillokkende for mange unge. Erhvervsakademierne har modtaget langt flere ansøgninger i år end sidste år. Samtidig oplever landets universiteter for første gang siden 2008 et fald i antallet af ansøgere. Mere præcist har erhvervsakademierne fået 13 procent flere ansøgninger.

Samtidig viser de nye tal, at 40.744 har søgt en universitetsuddannelse som første prioritet, da de søgte ind via Den Koordinerede Tilmelding.

Det er et fald på 523 personer i forhold til sidste år, skriver Politiken.

Selv om der er tale om små bevægelser, viser tallene alligevel en klar tendens, mener adjunkt Arnt Vestergaard Louw fra Center for Ungdomsforskning. Han siger, at erhvervsakademierne tilbyder en type uddannelser, som tiltaler de unge.

Læs hele artiklen her

 

Lagt online 08.08.2014 af Mads Ekdahl

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!