Print

'Empty nest'-tilstanden - Niels Ulrik Sørensen medvirker i podcast "Kulturen"

Empty Nest Syndromet, kalder man den tilstand, som forældre lander i, når bunkerne af beskidt vasketøj, larmende ungdomsgæster og nattetømte køleskabe skiftes ud med stilhed og tomhed.

Lektor ved CeFU, Niels Ulrik Sørensen, medvirker sammen med musiker Kristina Holgersen i P1 radioprogrammet "Kulturen" i afsnittet "Digtsamling om Empty Nest-syndromet og Immanuel Kants 300 års fødselsdag". Her fortæller Niels Ulrik om, hvad der er på spil i relationen mellem unge børn og deres forældre i dag, når forældrene i stigende grad beretter om deres børns flytteproces som noget, der afføder sorg og savn og en oplevelse af at være efterladt i en ’empty nest’.

Vil du høre mere om unge, der flytter hjemmefra? Så kan du lytte til CeFUs podcastserie ’Den Gode Overgang’, hvor vi i tre programmer, med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøger de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Lagt online 06.06.2024 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere