Print

Dyrk de sociale tilbud på ungdomsuddannelserne

Berlingske, d. 7. februar 2013

Af Kristian Torp

Når klokken slår kvart i øl om fredagen, mødes studerende på landets videregående uddannelser ofte over en kold forfriskning i baren. Og der kan være sund fornuft i at møde op til de sociale aktiviteter. Det øger nemlig muligheden for at fuldføre uddannelsen, hvis de sociale relationer til ens medstuderende er gode.

Det mener Camilla Hutters, der er ph. d. og lektor i ungdoms-og uddannelsesforskning og forskningsleder ved Center for Ungdomsforskning, Cefu, som blandt andet forsker i unges motivation med henblik på de videregående uddannelser.

Ifølge hende er et godt socialt netværk nemlig for langt største delen af de studerende og lig med øget motivation til at fuldføre strabadserne på skolebænken. Hvad enten det så drejer sig om samvær i form af bajere i fredagsbaren, på fodboldholdet, i flimklubben eller lignende.

»Når det handler om at gennemføre en uddannelse og undgå at falde fra undervejs, er det vigtigt, at man både bliver fagligt intgeret, men også at man får sociale relationer og bliver en del af et fællesskab. Derfor er det vigtigt, at det sociale bliver prioriteret højt,« siger Camilla Hutters.

Læs hele artiklen her

Lagt online 12.02.2013 af Freja Bange Nyboe

Kontakt forsker