Print

Drenge kaster også op

Jyllands-Posten, d. 06.01.2013

af Sofie Stokholm og Anne Burlund

Spiseforstyrrelser rammer ikke kun piger. 10 pct. af de anslåede 75.000 spiseforstyrrede danskere er drenge og mænd. N Danske Regioner, landsforeninger og flere behandlingssteder vurderer, at tallet er stigende.

Sultekure, tvangsopkast og ekstrem undervægt rammer også drenge.
Normalt forbinder man spiseforstyrrelser med piger og unge kvinder. Men af en ny rapport fra Danske Regioner fremgår det, at spiseforstyrrelser har spredt sig fra piger til drenge: »Hvor spiseforstyrrelser traditionelt har sat ind i teenageårene hos piger, rammer de i dag tidligere og i stigende grad også hos drenge og mænd,« skriver Danske Regioner i rapporten "Et liv til forskel".

Eksperter, behandlingssteder og de officielle myndigheder anslår, at mindst hver 10. af de i alt 75.000 spiseforstyrrede danskere er drenge og mænd.
Sundhedsstyrelsen vurderer endda, at det reelle antal spiseforstyrrede drenge formentlig er langt højere, fordi de eksisterende opgørelser er behæftet med et stort mørketal.

Drengene bliver overset

Forskningsleder på Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet Jens Christian Nielsen forklarer det voksende antal spiseforstyrrede drenge med et øget fokus på udseende og den perfekte krop.
»Hvor det tidligere var pigerne, der gik op i at slanke sig, har udviklingen i medierne og reality-tv gjort, at også drengene er blevet opmærksomme på det,« siger han.
Problematikken for spiseforstyrrede drenge og mænd bliver yderligere forstærket af, at lidelsen bliver opfattet som en pigesygdom.

Læs hele artiklen her

Lagt online 11.01.2013 af Astrid Schrøder