Print

DR.dk: Unge fra almindelige familier ender i misbrug, hjemløshed og fængsel

DR.dk 08.12.2015

Af: Sune Lundby Møller

Masser af unge ender på gaden, i misbrug eller fængsel, selvom det ikke lå i kortene, at de skulle få den slags problemer. En ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) viser, at hver anden ung mellem 18 og 24 år, som har problemer med kriminalitet, misbrug, hjemløshed eller psykisk sygdom, har forældre, der aldrig selv har haft lignende problemer. Leder af Center for Ungdomsforskning, Noemi Katznelson, udtaler til DR.dk:

"Der dukker historier op om unge, som kommer fra ganske almindelige hjem, der ikke er præget af en meget negativ, social baggrund" og hun forklarer fortsat, at flere af disse unge forsøger at opretholder en facade, selv efter det er endt galt.

"Det betyder, at man ikke kan se dem. Deres marginalisering er ikke synlig på nogen måder, og det gør også, at systemerne har sværere ved at opdage dem,"

Læs hele artiklen på DRs hjemmeside

Lagt online 16.12.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!