Print

DR.dk: De unge er da ikke mere stressede end de plejer - er de?

DR.dk 07.02.2018

Af: Rasmus Christiansen

Sociale medier og karakterræset er to ting, der ifølge forskere er med til at lægge et langt højere pres på unge mennesker end tidligere.

Noemi Katznelson er center - og forskningsleder og professor ved Center for Ungdomsforskning. Hun forklarer, at presset på de unge er accelereret i dag: "Barren er simpelthen sat så højt, for i dag kan man gøre en indsats selv på så mange livsarenaer: Du kan gøre mere for din krop, du kan forme dit køn, alt det her giver de unge en verden af muligheder".

Og det er ikke kun de unge selv, der har et lidt skævt syn på, hvordan de bør være i samfundet eller hvilke forventninger, der er til dem.

Noemi Katznelson siger, at der er to billeder af de unge, som hun mener at samfundet har en tendens til at opdele de unge i: Curlingbarnet, der bliver kørt og hentet og får alt forærende. Og så de pressede, sårbare og stressede studerende, der hvert et øjeblik er bange for at træde forkert og som er ved at knække sammen.

Lagt online 08.02.2018 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!