Print

DR: Sarah søger sin mors råd til studievalg

DR 4. juli 2021

Af: Rebecca Christie

I dag er der deadline for at søge ind på en videregående uddannelse.

I en artikel fra DR, fortæller Studievalg Danmark, at flere unge gør brug af deres forældres vejledning, når de skal vælge uddannelse. De oplever, at det er en tendens, som har vokset stødt de seneste 10 år.

I den forbindelse har professor og forskningsleder ved Center for Ungdomsforskning, Noemi Katznelson, udtalt sig og tendensen kommer ikke bag på hende:

"Forældre er generelt meget mere inde over deres unges liv end tidligere. Og de unge sparrer meget mere med deres forældre om valg, siger hun og understreger en vigtig skelnen."

"Dermed ikke sagt, at de er med til at tage beslutningerne! De er sparringspartnere."

Lagt online 04.07.2021 af Louise Ahlskog

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere