Print

DR: Rektorer er bekymrede for hjemsendte gymnasieelever

DR: 16.01.21

Af: Annete Mette Juhl Mikkelsen og Ulrik Bang-Mørch 

Flere rektorer mener, at manglen på socialt samvær kan påvirke elevernes trivsel og personlige udvikling.

Årene i gymnasiet er da også med til at forme ens identitet, fortæller professor på Center for Ungdomsforskning Noemi Katznelson. Hvis man ikke var socialt stærk, inden man satte kursen mod ungdomsuddannelsen, så kan det være svært at udvikle sig i den her tid, mener hun.

"Det kan være noget, som sætter identitetsmæssige spor. Så kan man forlade skolen med en oplevelse af sig selv som en, der ikke fungerer godt socialt. Og som føler sig ensom," forklarer hun.

Læs hele artiklen her

Lagt online 21.01.2021 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere