Print

DR: Mere end hver femte ung får ingen uddannelse

29.03.2016

05042016_Mere end hver femte ung får ingen uddannelse
Foto: Sara Marie Røjkjær Knudsen © DR Nyheder.

Af: Jais Nørgaard

22 procent af alle 25-årige har ikke anden uddannelse end folkeskolen. Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Undersøgelsen viser, at det især er dem, der fik under 4 i dansk og matematik, der ikke går videre i et uddannelsesforløb.

Samtidig viser den, at især børn af ufaglærte har svært ved at få en uddannelse efter grundskolen. Hele 45 procent af de unge med ufaglærte forældre har heller ikke selv nogen uddannelse.

"Mangel på motivation fylder meget, når man har med unge at gøre, som er på kanten af vores skole- og uddannelsessystem", siger Noemi Katznelson, der er leder af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet i København. "De unge føler sig hægtet af det faglige, og det på et stadigt tidligere tidspunkt. Det betyder, at de ikke selv føler, at de kan byde ind med noget værdifuldt til det, der foregår i skolen."

Læs hele artiklen på DRs hjemmeside

Lagt online 05.04.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!